Clicky


Speciale LZV-combinatie voor Vireo

Speciale LZV-combinatie voor Vireo
09-10-2020 10:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DE KWAEL - Hedera Beheer BV uit de Kwakel heeft voor Vireo bij Heiwo een speciale LZV combinatie gekocht bestaande uit een 2-assige gestuurde oplegger met daarachter een middenas aanhangwagen.

De specialiteit bestaat uit het feit dat de opbouwen door middel van de verstelbare dissel naar elkaar toe geschoven kunnen worden en er zo een zeer kleine tussenruimte ontstaat waarbij het laden en lossen zeer eenvoudig en snel kan plaatsvinden. Deze tussenruimte van 75 mm wordt overbrugt door een smalle overrijdplaat. De oplegger heeft taps oplopende zijwanden naar achteren toe waarbij de inwendige hoogte toeneemt van 2710 mm naar 2780 mm. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor de pneumatische roldeur aan de achterzijde voor het doorladen. Het chassis is voorzien van een pneumatisch bediende volume koppeling ten behoeve van de middenas aanhangwagen.

De middenas aanhangwagen is voorzien van een pneumatisch verstelbare dissel in 2 standen (50 en 850 mm) en het kopschot is voorzien van twee deuren welke naar binnen toe open draaien waardoor er ruimte ontstaat voor de korte drempelplaat naar de oplegger toe. Hierdoor is er één grote laad en los ruimte ontstaan en boekt men veel tijd winst met het laden en lossen. De achterzijde is, net zoals bij de oplegger, afgesloten door een pneumatisch bediende roldeur.

 

Al met al een zeer speciale combinatie welke het bedrijf veel gebruiksgemak zal opleveren.