Clicky

 
Transport Online - Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring

Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring

Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring
08-10-2020 23:07 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Over Mijn Lijk heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het BNNVARA-programma versloeg donderdag met 63 procent van de stemmen favoriet Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound (beiden AVROTROS). Beste Zangers grijpt al voor de derde keer mis.

Voor Tim Hofman kon de avond al niet meer stuk. Hij won ook de Televizier-Ster voor beste presentator en zijn YouTube-programma #BOOS werd uitgeroepen tot beste onlinevideoserie.

Over Mijn Lijk is al sinds 2006 op televisie en volgt ieder seizoen een groep ongeneeslijk zieke jongeren. Het programma werd eerder gepresenteerd door Patrick Lodiers, Yvon Jaspers en Valerio Zeno. Sinds januari is Hofman het gezicht van het programma. Naar het laatste seizoen keken wekelijks zo’n miljoen mensen. Bij zijn overwinningsspeech bracht Hofman een ode aan alle kandidaten van het afgelopen seizoen. De presentator heeft ontzettend veel van ze geleerd, zei hij.

Het programma is van oorsprong een BNN-format. Slechts een keer eerder won de voormalige omroep de Televizier-Ring. Dat gebeurde in 2006 met De Lama’s. De VARA won in de geschiedenis al elf keer. Het is de zesde keer in de geschiedenis dat de Ring gaat naar een programma van een presentator die op dezelfde avond een Televizier-Ster voor beste presentator won. Eerder wisten ook Rik Felderhof (1998), Wendy van Dijk (2003), Paul de Leeuw (2008), Johnny de Mol (2015) en Beau van Erven Dorens (2018) een dubbelslag te slaan.

Chantal Janzen mag zich voor het derde jaar op rij de favoriete presentatrice van Nederland noemen. Ze won haar in totaal zesde Televizier-Ster. Daarmee vestigt de RTL 4-presentatrice een record. Sinds vorig jaar deelde ze het record met Yvon Jaspers. De Boer zoekt Vrouw-presentatrice won de Televizier-Ster tussen 2006 en 2012 vijf keer. De concurrentie bestond dit jaar uit Eva Jinek, die de prijs in 2017 won en Miljuschka Witzenhausen. Voor haar was het de eerste keer dat ze genomineerd was.

Elise Schaap won voor het tweede jaar op rij de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ze versloeg André van Duin en Angela Schijf. Schaap was het afgelopen jaar onder meer te zien in Familie Kruys, Nieuw Zeer en in de Netflix-hitserie Undercover. Ook speelde ze verschillende rollen in de TV Kantine.

Ivo Niehe werd onderscheiden met een Televizier Oeuvre-Ring. De oeuvreprijs is voor een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is geweest in televisieland. In tegenstelling tot de andere prijzen is dit geen publieksprijs. Eerder ontvingen Willem Duys (1974), Mies Bouwman (2009) en Linda de Mol (2015) een soortgelijke Oeuvre-Ring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions