Transport Online - Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot 1070

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot 1070

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot 1070
08-10-2020 14:11 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is gestegen tot 1070. Dat zijn 49 patiënten meer dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het merendeel ligt op verpleegafdelingen, 228 van de mensen met de longziekte Covid-19 liggen op de intensive care, een toename van 18 in de afgelopen 24 uur.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, maakt zich zorgen over de aanhoudende stijging. "De omslag moet nu wel komen. Maar de nieuwste cijfers doen vrezen dat de stijging doorzet", aldus de voorzitter. "Ik maak me veel zorgen over de reguliere zorg en over hoelang dit gaat duren". De sterke groei van het aantal coronapatiënten de afgelopen weken kan volgens hem betekenen dat voor de ziekenhuiszorg al binnen een week hulp uit Duitsland ingeschakeld moet worden.

Hij zegt dat nu nog niemand tussen wal en schip valt bij het overplaatsen van patiënten. "Er zijn geen patiënten die we nergens kwijt kunnen".

Momenteel is 29 procent van alle patiënten die op de ic's liggen coronapatiënt. Van alle Nederlanders die momenteel op verpleegafdelingen van ziekenhuizen verblijven, heeft ruim 7,5 procent Covid-19, zo blijkt uit de laatste cijfers.

Het LCPS meldt verder dat in de afgelopen 24 uur 15 patiënten zijn verplaatst naar een andere regio. Dat gebeurt om te voorkomen dat de druk op ziekenhuizen in gebieden waar relatief veel mensen ziek worden, te groot wordt. Woensdag meldde het centrum 11 verplaatsingen tussen regio's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen