Transport Online - Op vier marineschepen besmettingen met coronavirus

Op vier marineschepen besmettingen met coronavirus

Op vier marineschepen besmettingen met coronavirus
08-10-2020 13:54 | Marine | auteur ANP

DEN HAAG - Op vier marineschepen zijn in totaal acht bemanningsleden besmet met het coronavirus. Volgens het ministerie van Defensie wordt op alle schepen contactonderzoek gedaan en zijn waar nodig militairen in quarantaine gegaan.

Het gaat om Zr. Ms. Rotterdam, Zr. Ms. Johan de Witt, Zr. Ms. Van Speijk en Zr. Ms. Karel Doorman. Het aantal besmettingen met het coronavirus bij Defensie is tot dusver beperkt gebleven. In het voorjaar waren onder anderen enkele militairen op uitzending in Litouwen besmet met het virus.

De Rotterdam (een besmetting) en Johan de Witt (twee besmettingen) doen mee aan een NAVO-oefening in de Middellandse Zee. De bemanningsleden vertoonden milde klachten en keren met een medische vlucht terug naar Nederland. De oefening eindigt deze donderdag.

Thuishaven

De beide andere marineschepen liggen in de thuishaven Den Helder. Op de Van Speijk zijn vier bemanningsleden positief getest met het virus en op de Karel Doorman een bemanningslid. Ook hier hebben de betrokken militairen volgens Defensie last van milde klachten.

De marine neemt maatregelen om verdere besmettingen te voorkomen. Militairen die op missie gaan of naar zee gaan eerst in quarantaine.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen