Transport Online - Kabinet laat RIVM kijken naar plan evenementenbranche

Kabinet laat RIVM kijken naar plan evenementenbranche

Kabinet laat RIVM kijken naar plan evenementenbranche
07-10-2020 23:31 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet laat het gezondheidsinstituut RIVM kijken naar een plan vanuit de cultuur- en evenementenbranche om in coronatijd toch weer veilig en verantwoord evenementen te organiseren. Maar of dat kan blijft wel volledig afhankelijk van het aantal besmettingen.

Dat hebben bewindslieden benadrukt in een gesprek met vertegenwoordigers van de sector. "Voorop staat dat de huidige maatregelen nodig zijn om het coronavirus tegen te gaan", zegt een woordvoerder van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). "De huidige cijfers laten zien dat dit echt noodzakelijk blijft."

Grote evenementen zijn sinds medio maart niet meer toegestaan wegens het risico op verspreiding van het coronavirus. Het kabinet vindt het belangrijk om de branche weer perspectief te bieden, maar kon in het overleg weinig harde toezeggingen doen.

Het plan dat de sector op tafel heeft gelegd wordt wel "gedegen" genoemd. Na het advies van het RIVM wordt gekeken naar eventuele vervolgstappen, "waarbij we afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de besmettingscijfers".

"Het overleg biedt weer enigszins perspectief voor de sector en de samenleving, hoewel er zeker oog is voor de huidige ontwikkeling van het virus", reageert Fieldlab Evenementen, waarbij verschillende brancheorganisaties zijn aangesloten.

Ook is besloten dat Fieldlab onderdeel wordt van het sneltestprogramma van het ministerie van Volksgezondheid (VWS). "Hiermee worden inzichten verkregen waardoor de sector de mogelijkheid krijgt de sneltest te implementeren in de organisatie van evenementen", aldus Fieldlab. De evenementenbranche is daarom alvast begonnen met de voorbereiding van een testevent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen