Clicky

 
Transport Online - Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja gezocht in Rusland

Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja gezocht in Rusland

Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja gezocht in Rusland
07-10-2020 18:04 | Buitenland | auteur ANP/DPA/AFP

MOSKOU - De belangrijkste Wit-Russische oppositieleider, Svetlana Tichanovskaja, wordt gezocht door de Russische autoriteiten. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de politica wordt verdacht van een strafbaar feit, zonder in detail te treden over wat ze precies zou hebben misdaan.

Tichanovskaja is volgens haar aanhangers de rechtmatige leider van Wit-Rusland, een buurland van Rusland. Ze verloor bij de presidentsverkiezingen in augustus van zittend president Aleksandr Loekasjenko, maar die heeft volgens de oppositie gefraudeerd. Boze burgers gaan al weken massaal de straat op om zijn vertrek te eisen. Loekasjenko, die al een kwart eeuw aan de macht is, lijkt echter van geen wijken te willen weten.

De oppositieleider verliet Wit-Rusland na de verkiezingen. Ze ging toen naar Litouwen en zocht deze week steun bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Tichanovskaja benadrukte toen ook dat de protesten in haar land niet zijn gericht tegen Rusland. De omstreden overwinning van Loekasjenko wordt niet erkend door de Europese Unie, die sancties heeft afgekondigd tegen topfiguren uit zijn regime.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions