Clicky

 
Transport Online - FNV: PostNL moet hogere winst vertalen in fatsoenlijke loonsverhoging

FNV: PostNL moet hogere winst vertalen in fatsoenlijke loonsverhoging

FNV: PostNL moet hogere winst vertalen in fatsoenlijke loonsverhoging
07-10-2020 17:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De FNV wil de hogere winstcijfers van PostNL terugzien in betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel en laat zich niet afschepen met een coronabonus van € 250. Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang: "We willen minder flex, vijf procent loonsverhoging en afspraken over eerder stoppen met werken."

Bonden en PostNL zaten afgelopen dinsdag weer met elkaar om tafel over de cao, maar die gesprekken leveren volgens de FNV tot nu toe nog weinig op.

Exalto: "Onze voorstellen liggen helaas nog ver uit elkaar." De FNV wil dat PostNL de werknemers laat meedelen in de voorspoed van het bedrijf maar volgens PostNL is daar amper ruimte voor.

"Een leuk gebaar", zegt FNV-bestuurder Maadey Meuleman over de eenmalige coronabonus, maar dat is niet voldoende. "Echte waardering is de mensen een goede, structurele loonsverhoging en meer baanzekerheid geven. Juist in deze tijd."

Volgens de vakbond laten de winstcijfers en winstverwachtingen van PostNL daar ook ruimte voor. PostNL verhoogde afgelopen dinsdag haar winstverwachtingen over 2020 en zal waarschijnlijk meer dividend uitkeren.

"De pakkettenmarkt heeft een ongekende groei doorgemaakt in de afgelopen maanden. De groei is voor een heel groot deel te danken aan al die mensen die er iedere dag weer voor zorgen dat heel Nederland zijn pakjes en brieven krijgt", stelt Meuleman. "Werkenden moeten kunnen delen in die winst."

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions