Clicky

 
Transport Online - FNV in gesprek met GVB over buslijn van mishandelde chauffeur

FNV in gesprek met GVB over buslijn van mishandelde chauffeur

FNV in gesprek met GVB over buslijn van mishandelde chauffeur
07-10-2020 16:14 | Criminaliteit | auteur ANP

AMSTERDAM - Vakbond FNV is met het Amsterdamse ov-bedrijf GVB in gesprek over maatregelen voor lijn 21, waar dinsdag een buschauffeur ernstig werd mishandeld. Kaderlid van de vakbond Ger Geldhof zegt dat er al langer op actie wordt aangedrongen voor dit traject. "De GVB moet scherper toezicht houden."

"Wij zijn ons rot geschrokken door het incident", zegt Geldhof. "Op lijn 21 is al vaker sprake van veel incidenten en agressie. Het is waardeloos." Buslijn 21 rijdt tussen het Centraal Station en Amsterdam Nieuw-West en komt langs de Staatsliedenbuurt en Bos en Lommer.

Volgens Geldhof willen veel medewerkers van GVB niet meer op lijn 21 rijden. "Er moet meer worden gedaan voor het personeel. We worden al sinds maart gezien als noodzakelijk om de samenleving draaiende te houden, maar we krijgen er dit soort reacties voor terug. Dat voelt niet goed."

Een manier om de agressie rond mondkapjes tegen te gaan, is volgens Geldhof dat de overheid de maskers ook buiten het ov verplicht stelt. "In het ov is die verplichting er al maanden, maar omdat de regels buiten het openbaar vervoer onduidelijk zijn, gaan mensen vaak de discussie aan."

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden