Clicky


Man bekent schuld in zaak dodentrailer Grays

Man bekent schuld in zaak dodentrailer Grays
07-10-2020 16:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDON - Een van de mannen die verdacht worden van de dood van 39 Vietnamese migranten die vorig jaar in een vrachtwagen in het Britse Grays werden gevonden, heeft woensdag schuld bekend. De Brits-Roemeense 43-jarige Gheorghe Nica gaf in de rechtbank in Londen toe betrokken te zijn geweest bij het illegale transport.

Nica wordt ook beschuldigd van doodslag, evenals de 23-jarige Eamonn Harrison uit Noord-Ierland. Twee andere betrokkenen worden beschuldigd van het organiseren van illegale migratie. De rechtbank behandelt woensdag de zaak van deze vier verdachten.

Eerder bekenden twee andere mannen die betrokken waren bij het drama al schuld. De Ier Ronan Hughes, die gezien wordt als de leider van de mensensmokkelbende achter het fatale transport, gaf in augustus toe schuldig te zijn. In april erkende de Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Maurice Robinson medeverantwoordelijk te zijn.

De Vietnamezen werden in oktober 2019 dood gevonden in een vrachtwagencontainer. Dat gebeurde op een industrieterrein in Grays, zo'n 30 kilometer ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud. Ze zijn door verstikking om het leven gekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats