Clicky

 
Transport Online - Kort geding HEMA om beschuldiging asbest in make-up

Kort geding HEMA om beschuldiging asbest in make-up

Kort geding HEMA om beschuldiging asbest in make-up
07-10-2020 14:14 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - [update 18:30 uur] In het geschil tussen HEMA en EenVandaag over mogelijke asbest in make-upartikelen is woensdag nog geen uitspraak gedaan. De zaak is aangehouden tot een nader te bepalen datum. De verwachting is wel dat dit op korte termijn is, aldus een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam.

HEMA had een kort geding aangespannen wegens de beschuldiging van EenVandaag dat in B.A.E. loose powder foundation 2nd skin van HEMA asbest zit. Dat zou zijn gebleken na tests door drie laboratoria. HEMA werpt tegen dat uit onderzoek van TNO en andere Europese toplaboratoria er geen asbest in het eigen product blijkt te zitten. Ook in het product My Cheek Palette Blush van parfumwinkel Douglas zou asbest zitten.

Een woordvoerder van het AVROTROS-programma EenVandaag laat weten dat een reportage over de kwestie woensdagavond gewoon uitgezonden zal worden omdat de rechter geen verbod heeft opgelegd. Eerder woensdag werd door het programma al een bericht over de kwestie gepubliceerd op de eigen website.

HEMA zegt in een reactie dat de rechtbank heeft aangegeven "de zorgen van HEMA te begrijpen". Volgens de winkelketen gaf de rechtbank aan EenVandaag mee dat het programma "er verstandig aan doet om de vooraankondiging op verschillende punten aan te passen om te komen tot een evenwichtiger artikel. Ditzelfde heeft de rechtbank meegegeven ten aanzien van de uitzending".

Volgens EenVandaag heeft de rechter niet gezegd dat de rubriek daar verstandig aan zou doen, maar wel dat dat "een en ander zou verduidelijken", aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions