Clicky

 
Transport Online - Eis 7500 euro boete voor DB Cargo voor treinbotsing in Tilburg

Eis 7500 euro boete voor DB Cargo voor treinbotsing in Tilburg

Eis 7500 euro boete voor DB Cargo voor treinbotsing in Tilburg
06-10-2020 13:47 | Ongevallen | auteur ANP

BREDA - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bij de rechtbank in Breda een boete van 7500 euro geëist tegen goederenvervoerder DB Cargo, vanwege de treinbotsing bij station Tilburg op vrijdag 6 maart 2015. Volgens justitie liet de vervoerder na om de juiste lengte van de trein door te geven bij ProRail, waardoor het ongeluk mede zijn schuld is.

Bij het ongeluk reed een passagierstrein tegen de geparkeerde goederentrein. Die stond door de verkeerde lengte op een te kort spoor. Enkele tientallen reizigers werden door de stoptrein geslingerd, zeven raakten lichtgewond. Uit de achterste wagon lekte na de botsing de brandbare stof butadieen. Daardoor raakten twee agenten bedwelmd.

De goederentrein moest stoppen in Tilburg omdat er een andere machinist moest komen. Doordat de juiste lengte van de trein niet bekend was, werd die op een te kort spoor gezet, waardoor de botsing kon gebeuren. Een woordvoerder van DB Cargo zei dat de juiste lengte telefonisch was doorgegeven bij spoorwegbeheerder ProRail. "In het systeem kon je tot vijf minuten voor vertrek aanpassingen doen. Daarna moest je bellen. Dat was de afspraak. We kregen telefonisch toestemming." De advocaat van het bedrijf bepleitte daarom ook vrijspraak.

De officier van justitie zei wel dat het ongeluk kon gebeuren door een keten van fouten bij verschillende mensen. Ook de machinist van de passagierstrein werd namelijk vervolgd. Die negeerde een rood sein. Zijn zaak is mede vanwege medische redenen ingetrokken en wordt buiten de rechter om afgedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions