Clicky


 


Kerk Staphorst heeft nog geen besluit genomen over groepsgrootte

Kerk Staphorst heeft nog geen besluit genomen over groepsgrootte
06-10-2020 11:09 | Binnenland | auteur ANP

STAPHORST - De Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst heeft nog geen besluit genomen over hoeveel mensen er in het vervolg welkom zijn bij kerkelijke activiteiten. Maandagavond heeft er een besloten kerkenraad plaatsgevonden maar hierin zijn nog geen besluiten genomen, aldus koster Kisteman.

Wel is een ouderen-catechisatie maandagavond afgelast. Die zou in de grote ruimte van de kerk plaatsvinden met meer dan dertig mensen, maar die is door de commotie van afgelopen weekend niet doorgegaan. Er is nog niet besloten of de bijbellezing woensdagavond door kan gaan, waar normaliter ook meer dan dertig mensen naartoe komen.

De kerkenraad vergadert later opnieuw over het besluit hoe om gaan met de groepsgrootte. Daarbij is ze ook in afwachting van wat de landelijke koepel van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) besluit over de groepsgrootte bij diensten. Het bestuur van de HHK heeft dinsdagmiddag vergaderd en kondigde aan niet eerder dan woensdagavond met een besluit te komen. Voor de vergadering stelde scriba van de HHK en dominee Diepenbroek: "We willen ruim voor de komende zondag adviseren, maar tegelijkertijd willen we zeker weten dat we alles hebben besproken. De focus ligt nu op de aantallen, het mondkapje en zingen. Maar we moeten ook beslissen over bijvoorbeeld doopdiensten en belijdenisdiensten."

In de kerk in Staphorst kunnen normaal 2300 mensen terecht. Afgelopen weekend kwamen er in drie diensten elke keer zeshonderd mensen, het aantal waarop iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar kan zitten. Er werden geen mondkapjes gedragen en er werd gezongen. Dit kwam hen op grote kritiek te staan.

Maandagochtend werd na een gesprek tussen minister Ferd Grapperhaus en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken bekend dat de Nederlandse kerken vrijwillig teruggaan naar dertig mensen per dienst. Ook zal er niet meer samen gezongen worden. Tot nu toe heeft de HHK daar nog geen helder standpunt over ingenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats