Clicky

 
Transport Online - Veolia koopt groot belang in Suez

Veolia koopt groot belang in Suez

Veolia koopt groot belang in Suez
06-10-2020 10:00 | Algemeen | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

PARIJS - Het Franse nutsbedrijf Veolia neemt voor 3,4 miljard euro een groot belang in zijn Franse branchegenoot Suez. Het belang van bijna 30 procent wordt gekocht van het Franse energieconcern Engie. Veolia wil nu een bod op heel Suez gaan uitbrengen.

De prijs voor het belang bedroeg 18 euro per aandeel Suez. Veolia wil een vergelijkbaar bod gaan doen op de rest van Suez. Overigens zit Suez helemaal niet te wachten op een overname door Veolia. Het noemt de toenadering "vijandig". Er zijn onder meer zorgen over banenverlies bij een eventuele overname. Veolia heeft gezegd enkel door te zetten met een volledige overname als het bestuur van Suez daarachter staat.

De Franse overheid is een grote aandeelhouder van Engie en stemde tegen een verkoop van het belang in Suez aan Veolia. De Franse staat wil graag dat beide bedrijven op vriendschappelijke manier met elkaar praten en hun meningsverschillen bijleggen voordat een overname plaatsvindt.

Veolia en Suez zijn actief met bijvoorbeeld waterzuivering en afvalverwerking. Door samen te gaan zou een wereldspeler ontstaan op dat gebied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden