Clicky


Scania levert eerste Scania Gryphus 8x8 af aan Defensie

Scania levert eerste Scania Gryphus 8x8 af aan Defensie
06-10-2020 10:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZWOLLE - Scania Production Zwolle is gestart met de uitlevering van de Scania Gryphus 8x8 voertuigen aan Defensie. Na de eerste 6x6 series is nu dan de beurt aan de operationele configuratie die in overgrote mate de logistieke ruggengraat van Defensie gaat vormen. Inmiddels heeft Defensie ook gebruik gemaakt van de optie om de totale order uit te breiden. De oorspronkelijke order is verhoogd met nog eens 810 extra voertuigen tot 2.847 Gryphus trucks. Hiermee is de grootste defensieorder in de geschiedenis van Scania nog verder gegroeid. Scania Production Zwolle staat ook in voor de productie van deze uitbreiding.

Net als alle eerder geproduceerde Gryphus trucks worden ook deze eerste 8x8’s afgeleverd bij MatlogCo/DUO in de Majoor Mulder kazerne te Stroe. Hier worden alle voertuigen samengevoegd met de extra equipment voordat zij worden uitgeleverd aan de diverse eenheden bij de krijgsonderdelen.

De uitgifte van de nieuwe Gryphus trucks bij de Defensie Uitleen Organisatie (DUO) te Stroe verloopt via een strak geregisseerd proces. Elke eenheid krijgt een slot toegewezen waarbinnen de oude vrachtwagens worden omgeruild. De planning is volledig gericht op de aflevering van complete systemen – bijvoorbeeld een truck inclusief aggregaat en een werkplaatscontainer – zodat de nieuwe voertuigen direct volledig inzetbaar zijn.

De Scania Gryphus zal gefaseerd de bestaande 4- en 10-tonner vloot gaan vervangen. De leveringen zullen doorlopen t/m 2023. Voor de voertuigen is een unieke serviceovereenkomst afgesloten. Alle trucks en hun uitrusting worden in een bijzondere samenwerking door Scania Nederland werkplaatsen in de nabijheid van de militaire standplaatsen én door Defensiemonteurs in hun eigen werkplaatsen onderhouden. Het servicecontract heeft een initiële looptijd van 10 jaar en kan desgewenst verlengd worden.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions