Clicky

 
Transport Online - PostNL verhoogt verwachting 2020 en keert weer dividend uit

PostNL verhoogt verwachting 2020 en keert weer dividend uit

PostNL verhoogt verwachting 2020 en keert weer dividend uit
06-10-2020 09:02 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

AMSTERDAM - PostNL verhoogt vandaag zijn verwachting voor het jaarresultaat over 2020. Het sterke operationele resultaat zette door in het derde kwartaal. PostNL verwacht dat de genormaliseerde EBIT in 2020 minimaal op € 175 miljoen zal uitkomen. Deze verbetering zal ook leiden tot een hogere vrije kasstroom.

Herna Verhagen, CEO van PostNL zei: "Onze financiële positie is aanzienlijk verbeterd dankzij de sterke operationele resultaten en de sale-en-leaseback transactie die we vandaag hebben aangekondigd. Het doet mij goed om aan te kondigen dat we verwachten om dividend te kunnen uitkeren over 2020. Dit is een reflectie van de voortgang die we boeken met onze succesvolle transformatie naar een e-commerce logistiek en postaal bedrijf.

De sterke resultaten stellen ons nu in staat om de buitengewone inzet van onze mensen sinds de start van de pandemie te belonen. De waardering en erkenning hiervoor vertalen we in een extra netto-uitkering van €250 bij een voltijd dienstverband bij PostNL in Nederland. We gaan in gesprek met de bezorgondernemers om ook hun pakketbezorgers iets extra’s te geven voor hun bijzondere inspanningen. Datzelfde zullen we bespreken met de sociale werkvoorzieningbedrijven met wie we samenwerken.

Ook nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt in Nederland en België blijven we scherp letten op alle veiligheids- en hygiënemaatregelen in onze activiteiten en gebouwen. Het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van al onze collega’s blijft onze topprioriteit.

Onze verbeterde financiële positie stelt ons in staat om de digitalisering van ons bedrijf te versnellen als onderdeel van de transformatie van PostNL. Het doel van deze versnelling is het versterken van onze concurrentiepositie en bijdragen aan een hogere klanttevredenheid, kostenverlaging en het aantrekken van nieuwe klanten. Onze loyale werknemersbasis en de versnelling van digitalisering maken dat we onze ambitie om de favoriete bezorger van de Benelux te zijn kunnen blijven waarmaken."

Verwachting jaarresultaat en hervatting dividend over 2020

PostNL verwacht dat de genormaliseerde EBIT resultaat zal uitkomen op minimaal € 175 miljoen. Deze toename zal ook leiden tot een hogere vrije kasstroom. Daarnaast zorgen hogere exportvolumes voor een verdere verbetering van de ontwikkeling van het werkkapitaal. Samen met de sale-en-leaseback transactie (die geen invloed heeft op het genormaliseerde EBIT en het genormaliseerde totaalresultaat) wordt verwacht dat de leverage ratio onder 2.0x zal uitkomen aan het eind van het jaar. Dit betekent dat PostNL dan solide gefinancierd is zoals gedefinieerd in het financiële framework. Daardoor kan de betaling van dividend naar verwachting worden hervat over 2020, na goedkeuring door aandeelhouders tijdens de AVA in april 2021.

Onzekerheid neemt toe

Als gevolg van de tweede pandemiegolf lijken er meer onzekerheden te komen. Het zicht op het vierde kwartaal, voor PostNL het belangrijkste kwartaal van het jaar, en op 2021 blijft beperkt en is afhankelijk van eventuele nieuwe coronamaatregelen, een potentieel hoger ziekteverzuim en daarnaast macro-economische ontwikkelingen en het consumentenvertrouwen. Dit kan de bestedingen tijdens de feestdagen, maar ook in 2021, beïnvloeden.

De derde kwartaalresultaten van PostNL worden volgens schema gepubliceerd op 2 november 2020.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden