Clicky


Vier verdachten in zaak dodentrailer maandag voor rechter in Londen

Vier verdachten in zaak dodentrailer maandag voor rechter in Londen
05-10-2020 08:55 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - In Londen staan vanaf maandag vier verdachten terecht in de zaak van de 'dodentrailer' in 2019. Het kwartet zou betrokken zijn bij de verstikkingsdood van 39 illegale migranten, voornamelijk Vietnamezen. Ze werden dood gevonden in een koelcontainer van een vrachtauto op 23 oktober vorig jaar.

De verdachten staan de komende weken terecht voor onder meer doodslag en betrokkenheid bij mensensmokkel. Het gaat om de 23-jarige Eamonn Harrison uit Noord-Ierland, die eerder zei onschuldig te zijn. Daarnaast staat de 23-jarige Christopher Kennedy (ook uit Noord-Ierland) terecht, net als de Britten Gheorghe Nica (43) en Valentin Calota (37).

In maart bekende de Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Maurice Robinson al schuld aan doodslag. Ook de Ier Ronan Hughes, die gezien wordt als de leider van de mensensmokkelbende achter het fatale transport, bekende in augustus schuldig te zijn. Onlangs werden vier personen in Vietnam veroordeeld voor betrokkenheid in de zaak. Zij kregen gevangenisstraffen van 2,5 tot 7,5 jaar.

De Vietnamezen werden dood gevonden in een vrachtwagentrailer. Dat gebeurde op een industrieterrein in Grays, zo'n 30 kilometer ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud. Ze zijn door verstikking om het leven gekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats