Transport Online - VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

VDL neemt Jansen Poultry Equipment over

VDL neemt Jansen Poultry Equipment over
04-10-2020 10:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - VDL Groep versterkt zijn positie in de agrarische sector. Het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven heeft Jansen Poultry Equipment (JPE) overgenomen. JPE is één van ’s werelds grootste producenten van hoogwaardige pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector. Het winstgevende familiebedrijf uit Barneveld (Gelderland) telt ongeveer 125 medewerkers en heeft in 2019 een jaaromzet geboekt van ruim 50 miljoen euro.

Jansen is specialist in de ontwikkeling en productie van systemen die onmisbaar zijn voor de pluimveesector: van huisvestingssystemen, eiertransportsystemen, ontladingssystemen, luchtwassers, warmtewisselaars tot mestdroogsystemen. Deze geavanceerde systemen, die van ontwerp tot eindproduct - inclusief service en onderhoud - in eigen beheer worden geproduceerd, zijn erop gericht om het welzijn én de gezondheid van kippen te verbeteren, met als gevolg betere productieresultaten voor de ondernemer.

JPE beschikt over een wereldwijd dealernetwerk en is actief in meer dan 80 landen.

Welkome aanvulling

VDL ziet JPE als een welkome aanvulling op de producten van VDL Agrotech, specialist in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkenshouderij en de pluimveehouderij én leverancier van complete stalinrichtingen.

Met JPE in de gelederen wordt VDL een completere aanbieder voor de internationale pluimveemarkt, een veelbelovende sector. De markt verlangt steeds vaker een breed georiënteerde partner die zowel systemen voor de leg- als de vleessector kan leveren. VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment werken al jaren samen.

Met de overname zal de kracht door samenwerking tussen VDL Agrotech en Jansen Poultry Equipment verder worden geïntensiveerd. “Ondanks dat er door de huidige omstandigheden voldoende uitdagingen zijn, past deze overname geweldig bij ons. Wij zijn ervan overtuigd dat JPE en VDL elkaar gaan versterken”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

Continuïteit

Oprichter Ab Jansen van JPE: “Ik ben trots én verheugd dat mijn medewerkers door deze overname bij een familiebedrijf blijven. Daarnaast biedt deze stap continuïteit op lange termijn voor de onderneming in Barneveld. Ik kijk uit naar het intensiveren van de samenwerking met VDL, dat het huidige beleid in grote lijnen zal voortzetten.”

Ab Jansen blijft zijn brede kennis en expertise inzetten in een adviserende rol. Brian van Hooff, directeur VDL Agrotech, gaat tevens de directie voeren van JPE. 

Foto's

  • J.Roeland
    VDL


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions