Clicky

 
Transport Online - Douane doet drie drugsvondsten van in totaal ruim 2000 kilo

Douane doet drie drugsvondsten van in totaal ruim 2000 kilo

Douane doet drie drugsvondsten van in totaal ruim 2000 kilo
02-10-2020 20:12 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Douane heeft op donderdag 01 oktober en vrijdag 02 oktober verschillende partijen cocaïne gevonden. In totaal gaat het om net iets meer dan 2000 kilo drugs. De Douane trof de drugs aan tijdens verschillende controles in de Rotterdamse haven.

Donderdag

Tijdens de eerste controle, op donderdag, trof de Douane 1050 kilo cocaïne aan op een zeeschip uit Tanger, Marokko. De drugs zaten verstopt in een container geladen met auto onderdelen. De container was afkomstig uit Brazilië. De auto onderdelen waren bestemd voor een bedrijf in Frankrijk, dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Vrijdag

De tweede vondst werd vrijdag 02 oktober gedaan. In een container geladen met papier trof de Douane in totaal 420 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Chili en vrijdag binnengekomen in de Rotterdamse haven. Het papier was bedoeld voor een bedrijf in Zuid Afrika, ook dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de drugs te maken.

De derde en laatste vondst was ook op vrijdag en betrof 531 kilo cocaïne. De drugs zaten wederom verstopt in een container, deze keer geladen met rozijnen. De gedroogde vruchten waren bedoeld voor een bedrijf in Zweden dat vermoedelijk niets met de smokkel te maken heeft.

Samenwerkingsverband

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden