Clicky

 
Transport Online - Hoekstra: akkoord KLM eerste stap op weg naar herstel

Hoekstra: akkoord KLM eerste stap op weg naar herstel

Hoekstra: akkoord KLM eerste stap op weg naar herstel
02-10-2020 00:00 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - Dat KLM overeenstemming heeft met haar werknemers over versobering van de arbeidsvoorwaarden, is "de eerste stap op weg naar herstel", vindt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Wel moet er nog veel gebeuren, niet alleen om de coronacrisis te overleven maar ook voor een "financieel gezonde toekomst van KLM", zegt hij.

De minister vindt het goed dat de financiële problemen bij de onderneming "breed onderkend" worden. Als het personeel donderdag niet zou instemmen met loonoffers of ontslagen, was faillissement de enige optie volgens hem.

De luchtvaartmaatschappij heeft met de bonden voor grond- en cabinepersoneel afgesproken dat medewerkers die tot één keer modaal verdienen er nog iets op vooruitgaan. Bij anderhalf keer modaal wordt er geen salaris ingeleverd, maar komt er ook niets bij. Werknemers die boven anderhalf keer modaal zitten, gaan salaris inleveren. Stapsgewijs kan dat oplopen tot 20 procent minder loon. Desondanks moet KLM naar verwachting duizenden mensen ontslaan om te bezuinigen.

De onderneming had tot donderdag om een pakket bezuinigingsplannen in te dienen. Dit herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro die KLM aan steun krijgt van de overheid. Door de coronacrisis stond de luchtvaartmaatschappij op omvallen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions