Transport Online - Vrachtwagenchauffeur gearresteerd voor poging tot mensensmokkel [+foto]

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd voor poging tot mensensmokkel

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd voor poging tot mensensmokkel [+foto]
01-10-2020 20:01 | Criminaliteit | auteur Redactie

KENT - Donderdag 1 oktober rond 13:30 uur is in het Britse Kent een 37-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt de National crime Agency donderdagavond.

De vrachtwagen werd net buiten Dover gestopt als onderdeel van een lopend onderzoek naar georganiseerde immigratiecriminaliteit.

Achter in de trailer vonden agenten vier volwassen mannelijke migranten, twee Bengalen, een Indiër en een Egyptenaar. Ze worden er allemaal van verdacht illegaal in Groot-Brittannië te zijn geweest en zijn overhandigd aan de immigratieautoriteiten voor een uitzettingsprocedure.

De vrachtwagen was geboekt om later op de dag op een veerboot naar Calais te varen. De chauffeur, een 37-jarige Roemeen, wordt nu ondervraagd op verdenking van poging om illegale immigratie te faciliteren.

NCA-bijkantoorcommandant Andy Noyes zei: “Criminele groepen die betrokken zijn bij mensensmokkel geven niets om de veiligheid of het welzijn van degenen die ze vervoeren. Ze zien ze gewoon als handelswaar om van te profiteren. We zijn dan ook vastbesloten om alles te doen wat we kunnen om hun activiteiten te verstoren. In dit geval is het vier personen verhinderd om een ​​ongetwijfeld een gevaarlijke reis te maken. Ons onderzoek gaat door."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions