Transport Online - Nog geen overeenstemming tijdelijke versobering Transavia

Nog geen overeenstemming tijdelijke versobering Transavia

Nog geen overeenstemming tijdelijke versobering Transavia
01-10-2020 17:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Op 30 september heeft FNV Luchtvaart met de andere grondbonden constructief onderhandeld met Transavia over een tijdelijke versobering van de arbeidsvoorwaarden. "We zijn elkaar genaderd, maar er is nog geen overeenstemming. Vrijdag 2 oktober praten we verder."

Er is een uiterste poging gedaan om tot een akkoord over een tijdelijke versobering van arbeidsvoorwaarden te komen. "Een voorstel dat in onze ogen voldoende is voor Transavia en waarbij de gevolgen voor onze leden zo beperkt mogelijk zijn", aldus FNV Luchtvaart.

De sfeer tijdens het overleg was constructief. De grondbonden zien de noodzaak tot afspraken in en willen niet gokken met de noodzakelijke lening die door KLM zal worden verstrekt. Ook de delegatie van Transavia wil tot overeenstemming komen. "Om het proces om 5 voor 12 vlot te trekken, hebben we als grondbonden een voorstel gedaan over een tijdelijke bijdrage van het grondpersoneel. De delegatie van Transavia gaat dit nu overwegen. Vrijdag spreken we weer verder."

Dit onderhandelingsproces loopt niet alleen bij de bonden voor het grondpersoneel, maar ook bij de cabinebonden en de vliegers. "We hebben daarom het voorbehoud gemaakt dat als er betere afspraken worden gemaakt in de andere domeinen, deze ook bij grond worden toegepast. Dit geldt ook als op de andere tafels sprake is van een tegenprestatie in ruil voor de tijdelijke arbeidsvoorwaardenreductie."

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions