Clicky

 
Transport Online - Dow Chemical schrapt 170 banen in Terneuzen

Dow Chemical schrapt 170 banen in Terneuzen

Dow Chemical schrapt 170 banen in Terneuzen
01-10-2020 16:13 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow Chemical schrapt 170 banen op de locatie in Terneuzen en moet daardoor een kleinere fabriek sluiten, bevestigt het bedrijf na berichtgeving door PZC. Daarvan zijn 105 banen van Dow Benelux en 65 banen bij de serviceafdelingen van Dow Benelux Integrated Center.

De oorzaak van de ontslagen ligt volgens een woordvoerder bij de coronapandemie. "Na het sluiten van het tweede kwartaal kondigde Dow Global al aan dat er kostenbesparende maatregelen zouden komen." Dat leidt tot het schrappen van 6 procent van het personeelsbestand.

Een van de kleinere fabrieken van Dow in Terneuzen zal als gevolg van de ontslagen ook moeten sluiten. Dat is de fabriek waar grondstoffen voor verharders, kleefstoffen, brandstoffen en smeermiddelen gemaakt worden. Daarmee vervallen 35 arbeidsplaatsen.

Bij het Dow Benelux Integrated Center, een groot servicecentrum dat begin 2019 geopend werd, wordt de klantenservice gedaan voor heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

In de 170 banen die verloren gaan zitten ook twintig vacatures die niet opgevuld worden. Vijftien arbeidsplaatsen van een inkoopafdeling verhuizen naar het hoofdkantoor in Zwitserland. De rest van de banen kan niet verplaatst worden.

De ondernemingsraad is ingelicht en moet zich nog uitspreken over de reorganisatie. De vakbonden moeten nog ingelicht worden. De reorganisatie is naar verwachting eind 2021 afgerond. Er staan geen andere reorganisatieplannen op stapel, aldus de woordvoerder.

Bij Dow werken in Nederland 2700 medewerkers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions