Clicky

 
Transport Online - Boeing probeert 737 MAX-toestellen te slijten aan Delta Airlines

Boeing probeert 737 MAX-toestellen te slijten aan Delta Airlines

Boeing probeert 737 MAX-toestellen te slijten aan Delta Airlines
01-10-2020 14:09 | Algemeen | auteur ANP/RTR

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft onder meer Delta Airlines benaderd om tientallen 737 MAX-toestellen te kopen, schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. De klanten voor wie de toestellen waren gebouwd hebben de orders ingetrokken of zijn inmiddels failliet.

Het zou gaan om 40 kisten die Delta Airlines zou willen afnemen, zeggen de ingewijden. Delta heeft als enige van de grote vliegtuigmaatschappijen in de Verenigde Staten nog geen MAX-toestellen, maar voornamelijk Airbus-vliegtuigen.

Begin september had Boeing de eerste MAX-bestelling van het jaar binnen van de Poolse maatschappij Enter Air, maar regende het nog steeds annuleringen vanwege de coronacrisis. Enter Air wil twee MAX-vliegtuigen, met een optie voor nog twee toestellen. Nog eens drie toestellen zijn besteld door niet bekendgemaakte bedrijven, bleek uit maandcijfers van Boeing.

In augustus werden zeventien eerdere bestellingen geschrapt. Het totaal aantal annuleringen van het voorheen populaire model, inclusief de wijziging van de bestelling naar een ander type vliegtuig, stond in augustus op 445.

De 737 MAX wordt om veiligheidsredenen al tijden aan de grond gehouden na twee crashes in korte tijd na elkaar. In totaal heeft Boeing al ongeveer 460 MAX-toestellen gebouwd. Analisten schatten dat er nu voor ongeveer 16 miljard dollar aan de grond staat, te wachten op een nieuwe eigenaar.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden