Clicky

 
Transport Online - Wegrestaurant Malden start petitie om vrachtwagenchauffeurs ook na 21:00 uur een (warme) maaltijd te kunnen serveren

Wegrestaurant Malden start petitie om vrachtwagenchauffeurs ook na 21:00 uur een (warme) maaltijd te kunnen serveren

Wegrestaurant Malden start petitie om vrachtwagenchauffeurs ook na 21:00 uur een (warme) maaltijd te kunnen serveren
01-10-2020 10:25 | Coronavirus | auteur Redactie

HEUMEN - Sandra en Rik van Schaeren van Wegrestaurant Malden zijn dinsdag een petitie gestart om het kabinet op te roepen een uitzondering te maken voor de beroepschauffeurs die na de nieuw aangekondigde maatregelen na 21:00 uur geen (warme) maaltijd meer kunnen nuttigen in (weg)restaurants.

"Corona is een feit en wij moeten er als samenleving alles aan doen om het virus te verslaan. Dat doen we samen en met gezond verstand. Met de maatregelen die vanaf 29 september gelden denken wij dat er een belangrijke, grote, groep vergeten wordt en dat zijn de beroepschauffeurs", aldus de twee initiatiefnemers.

Vanaf dinsdagavond 29 september mag de horeca na 21:00 uur geen klanten meer binnenlaten en moet de horecagelegenheid om 22:00 uur de deuren sluiten, dit geldt naast café's ook voor (weg)restaurants.

"De chauffeurs werken allemaal keihard om alles op tijd van A naar B te brengen. Denk hierbij ook aan het bevoorraden van de ziekenhuizen, supermarkten, verzorgingstehuizen etc. Deze groep is eerder ook al vergeten in de strijd tegen het virus. Zij kunnen bij diverse adressen geen gebruik meer maken van het toilet, en geen bakkie koffie meer krijgen. In de eerdere 2,5 maand horecasluiting zaten zij in de cabine van hun vrachtwagen te eten. Terwijl hotelgasten nog wel gebruik konden maken van het restaurant. Beroepschauffeurs zijn vaak pas laat klaar met werken en kunnen niet altijd precies zeggen hoe laat ze ergens aankomen. Deze helden verdien het om een warme maaltijd binnen te kunnen eten ook ná 21:00 uur."

Donderdagochtend was de petitie inmiddels door bijna 2.000 mensen ondertekend.

Wegrestaurant Malden is van oorsprong een chauffeurscafé gevestigd in het Gelderse Heumen. Het restaurant biedt naast een hapje en een drankje ook douchegelegenheid en een ruime parkeergelegenheid voor vrachtwagenchauffeurs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden