Clicky


FNV Grondpersoneel vindt eindbod KLM onrechtvaardig

FNV Grondpersoneel vindt eindbod KLM onrechtvaardig
30-09-2020 16:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV Grondpersoneel gaat niet akkoord met het eindbod van luchtvaartmaatschappij KLM voor de versobering van de arbeidsvoorwaarden. De bond vindt dat de hardste klappen nu vallen bij de grondmedewerkers, een relatief laagbetaalde groep werknemers van KLM, en dat dit in tegenspraak is met de eisen van het kabinet en de Tweede Kamer.

Bondsbestuurder Jan van den Brink meent alles op alles te hebben gezet om tot een "rechtvaardig, solidair en eerlijk" akkoord te komen. "Het bod van KLM is allesbehalve dat en er valt niet over te praten. Met deze houding zet KLM de staatssteun op het spel."

Het steekt FNV dat grondpersoneel twee beloofde loonsverhogingen van 2,5 procent per keer mislopen en een groot deel van de onregelmatigheidstoeslag kwijtraken. "De bijdrage van een grondmedewerker die 11,50 euro per uur verdient, kan zo oplopen tot meer dan 10 procent. De grondmedewerkers die fysiek het zwaarste werk doen, moeten van KLM de hoogste rekening betalen om KLM competitief te houden. Zij moeten disproportioneel veel bijdragen."

FNV gaat deze week tijdens digitale ledenvergaderingen bepalen wat de vervolgstappen van de bond worden.