Transport Online - Volledig gecertificeerd Pharma Warehouse in Nieuw-Vennep voor DJ Middelkoop

Volledig gecertificeerd Pharma Warehouse in Nieuw-Vennep voor DJ Middelkoop

Volledig gecertificeerd Pharma Warehouse in Nieuw-Vennep voor DJ Middelkoop
30-09-2020 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEUW-VENNEP - Op 1 juli 2020 ontving DJ Middelkoop de groothandelsvergunning voor haar moderne Pharma Warehouse. Het logistieke bedrijf uit Nieuw-Vennep heeft nu alle certificaten en vergunningen voor zowel transport, afhandeling als kort- en langdurige opslag van farmaceutische producten. Hiermee heeft Pharma Gateway Amsterdam er in één klap meer dan 2.000m² geconditioneerde en bewaakte opslagruimte bij voor medicijnen en vaccins. Daarnaast is er een optie om deze oppervlakte in korte tijd nog eens te verdubbelen naar 4.000m².

Grote vraag naar extra capaciteit

Zowel expediteurs als de farmaceutische industrie hadden in de omgeving van Schiphol al lange tijd behoefte aan meer gecertificeerde opslagcapaciteit voor kwetsbare farmaceutische vracht. DJ Middelkoop is Regulated Agent in de luchtvrachtsector en speelde als proactieve transportpartner en ketenspeler in op deze behoefte. Vorig jaar investeerde het bedrijf flink in haar warehouse om farmaceutische producten geconditioneerd op te kunnen slaan en af te handelen.

Volledig gecertificeerd

Om de verschillende temperatuurrestricties te kunnen garanderen, werd het warehouse voorzien van geavanceerde registratie- en controlesystemen en kregen medewerkers de vereiste GDP-trainingen. Middelkoop beschikte al over een GDP- en IATA CEIV-certificering. Daar komt nu de felbegeerde groothandelsvergunning van het ministerie van VWS bij. Deze is onder andere verplicht om geneesmiddelen op te mogen slaan.

Drie klimaatzones

Directeur Rob Middelkoop is trots op het resultaat: "We kunnen onze klanten nu nog meer service en zekerheid bieden. Niet alleen in geconditioneerd transport, maar ook in de afhandeling en opslag van deze goederen. In het vernieuwde Pharma Warehouse hebben we drie klimaatzones ingericht. In de grootste ruimte van 2.000 m2 kunnen we 2.000 europallets plaatsen waarbij de temperatuur tussen 15°C en 25°C wordt gereguleerd. Voor farmaceutische producten met een gewenste temperatuur tussen 2°C en 8°C hebben we 125 m2 beschikbaar. En als echt koud moet, hebben we een vriescel van 30m² met minimumtemperaturen tot -25°C."

Klaar voor coronavaccin

Tijdens de plannen voor het Pharma Warehouse had niemand überhaupt nog van COVID-19 gehoord. Nu de wereld er heel anders uitziet, lijkt de extra opslagcapaciteit in Nieuw-Vennep er op het juiste moment te zijn. Middelkoop: "De hele logistieke sector bereidt zich voor op het moment dat er een coronavaccin komt. Het wordt een ongekende uitdaging om dit veilig, snel en gecontroleerd over de hele wereld te distribueren. Hoewel we het nooit hadden voorzien, kunnen we straks met onze capaciteit en expertise een mooi logistiek steentje bijdragen in eigen land."

Kruisbestuiving kennis

Middelkoop verwacht dat alle klanten profiteren van het feit dat het bedrijf naast transport nu ook de afhandeling en opslag van Pharma verzorgt. "Ons bedrijf is onderdeel van Pharma Gateway Amsterdam. We hadden sowieso al langer veel aandacht voor deze specifieke Pharma-afhandeling. Ik verwacht een mooie kruisbestuiving nu we volop in bedrijf zijn. De flexibiliteit die we al jaren laten zien bij General Airfreight zal onze Pharma-klanten aangenaam verrassen. En omgekeerd profiteren bestaande klanten van de kennis en discipline die we ontwikkelen bij de high level afhandeling van farmaceutische producten. We kijken er reikhalzend naar uit!"NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions