Clicky

 
Transport Online - 'Duizenden banen op de tocht bij Shell'

'Duizenden banen op de tocht bij Shell'

'Duizenden banen op de tocht bij Shell'
29-09-2020 10:10 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Bij olie- en gasreus Shell staan duizenden banen op de tocht. De Britse krant The Times schrijft op basis van ingewijden dat het bedrijf de ingrepen woensdag bekend zal maken. Woensdag komt Shell met een tussentijdse handelsupdate vooruitlopend op de kwartaalupdate. Mogelijk wordt dan meer bekendgemaakt.

In het Verenigd Koninkrijk gaat het naar verluidt om honderden functies die worden geschrapt. De ingreep maakt onderdeel uit van een bredere reorganisatie. Bij Shell werken wereldwijd 83.000 mensen.

Eerder deden al berichten de ronde dat Shell bij zijn olie- en gasproductie de kosten met 40 procent omlaag wil brengen. Dat zou onderdeel zijn van een strategische revisie met het oog op de energietransitie en het vereenvoudigen van de structuur. Vraag die daarbij op tafel zou liggen is wat voor een bedrijf Shell in de toekomst wil zijn.

Bij de downstreamtak van Shell, goed voor 45.000 tank- en servicestations, zouden de kosten dan sowieso omlaag moeten. Daarnaast wordt naar verluidt gekeken naar andere ingrepen, waaronder het snijden in managementlagen.

Een woordvoerder van Shell zegt dat het bedrijf bezig is met een strategische heroriëntatie met het oog op de energietransitie. Op geruchten over banenreducties wil hij niet ingaan.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,099
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions