Clicky

 
Transport Online - ILT legt binnenvaartschip met valse documenten aan de ketting

ILT legt binnenvaartschip met valse documenten aan de ketting

ILT legt binnenvaartschip met valse documenten aan de ketting
28-09-2020 20:19 | Binnenvaart | auteur Redactie

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op donderdag 24 september een Belgisch binnenvaartschip aan de ketting gelegd op de Westerschelde. Bij de controle door Rijkswaterstaat kon de gezagvoerder geen vaarbevoegdheidsbewijs overleggen. De gezagvoerder werd al voor de vijfde keer betrapt; in 2019 toonde hij zelfs meerdere keren een vervalst vaarbewijs. Naast het feit dat de gezagvoerder onbevoegd was, was er ook onvoldoende bevoegde bemanning aan boord. Voor beide overtredingen werd daarom in 2019 een last onder dwangsom (LOD) opgelegd.

Hoge boetes

Vanwege de herhaalde overtredingen wordt de eerder opgelegde LOD van € 12.500,- bij de gezagvoerder verbeurd. Het schip is stilgelegd en mag het pas verder varen als er voldoende bevoegde bemanning -waarvan een mét een vaarbewijs- aan boord is. Als de gezagvoerder in de toekomst nog een keer in de fout gaat kost hem dit weer € 12.500,-.

Valse documenten

De ILT heeft in eind 2018, begin 2019 een thema-actie gehouden gericht op vervalste documenten, na signalen dat er vervalsingen in omloop zijn in de binnenvaart. Sinds deze thema-actie is er extra aandacht voor de geldigheid van de vereiste vaarbevoegdheidsbewijzen tijdens controles van politie, Rijkswaterstaat en de ILT.

Foto's

 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
 • J.Roeland
  BELVONA
 • J.Roeland
  NOVA CURA
 • J.Roeland
  ALFA-NERO

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions