Clicky

 
Transport Online - Mondkapjesadvies in winkels in drie grote steden Randstad

Mondkapjesadvies in winkels in drie grote steden Randstad

Mondkapjesadvies in winkels in drie grote steden Randstad
28-09-2020 19:43 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet adviseert klanten om in winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mondkapjes te dragen. In deze drie steden stijgt het aantal coronabesmettingen snel, tot grote zorg van het kabinet.

Premier Mark Rutte zei maandagavond tijdens een persconferentie dat het dragen van mondkapjes geen verplichting is, maar dat winkeliers wel klanten mogen weigeren die geen mondkapje willen dragen.

"Ik denk dat ik het ga doen", zei Rutte, die in Den Haag woont, op de vraag of hij een mondkapje in de winkel gaat dragen. Het dragen van een mondkapje kan een "meerwaarde" hebben. "Ik wil weg uit de sfeer van je bent voor of tegen mondkapjes."

Aan het OMT vraagt het kabinet verder een advies over bredere inzet van mondkapjes. Dat moet er snel komen. Op dit moment is het dragen van een mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer.

Met de detailhandelbranche wordt overlegd om grote supermarkten twee keer per dag een uur alleen voor ouderen en kwetsbare mensen open te stellen. Winkels moeten beter zorgen dat klanten 1,5 meter afstand houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden