Transport Online - Scania introduceert nieuwe V8-motoren

Scania introduceert nieuwe V8-motoren

Scania introduceert nieuwe V8-motoren
28-09-2020 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREDA - De nieuwe V8-motoren van Scania bieden niet alleen een recordvermogen, maar ook een enorme verbetering van het brandstofverbruik. De totale besparing kan oplopen tot zes procent - of zelfs meer - onder de juiste omstandigheden, wanneer de nieuwe G33-versnellingsbak in de aandrijflijn wordt opgenomen. Een brandstofbesparing van die omvang maakt natuurlijk een enorm verschil, zowel op de lange termijn voor het klimaat als hier en nu voor de transporteur.

we overschakelen op fossielvrij transport, moeten we allemaal alles in het werk stellen om onze huidige oplossingen te verbeteren", zegt Alexander Vlaskamp, Executive Vice President, Head of Sales and Marketing. "Je kunt je huis niet zomaar laten afbranden omdat een nieuw huis in aanbouw is. De overgang moet naadloos verlopen".

De brandstofbesparing is het resultaat van uitgebreide finetuning en ontwikkeling door de ingenieurs van Scania, waarbij technologieën worden toegepast in de voorhoede van de ontwikkeling van verbrandingsmotoren. De meer dan 70 nieuwe onderdelen zorgen voor minder interne wrijving, hogere compressieverhoudingen, verbeterd nabehandelingssysteem en een nieuw krachtig motormanagementsysteem (EMS).

Hoewel geëlektrificeerde transporten in de toekomst bovenaan de agenda staan, is de wereld nog steeds afhankelijk van transporten die worden uitgevoerd met vrachtwagens die worden aangedreven door interne verbrandingsmotoren - en daarom spelen de nieuwe krachtige V8-motoren van Scania zo'n belangrijke rol.

typische langeafstandstruck in Europa legt zo'n 150.000 kilometer per jaar af," zegt Vlaskamp. "Een redelijke besparing op markten waar (Super) Ecocombi’s – oftewel LZV’s - zijn toegestaan, kan oplopen tot 3.000-4.000 liter per jaar voor een truck met onze nieuwe V8 - een geweldige prestatie in alle opzichten".

Piekvermogen

Het meest spectaculaire in de nieuwe V8-generatie is de 770 pk, 3.700 Nm top-of-the-line versie - waarschijnlijk de meest krachtige, af-fabriek leverbare vrachtwagenmotor in productie vandaag de dag. Waar en wanneer wordt al dit vermogen gevraagd?

"Dit is natuurlijk niet voor iedereen, maar we zien een groeiende vraag naar trucks die geschikt zijn voor GTW's van 60 ton en meer, vooral voor wegcombinaties", zegt Vlaskamp. "De snelste manier om de transportefficiëntie te verhogen is met langere en zwaardere vrachtwagencombinaties. De toegevoegde brandstof voor een zwaarder voertuig wordt gecompenseerd door het aanzienlijk grotere laadvermogen. De CO2-per-ton berekening is gunstig en bovendien is er de mogelijkheid om de Scania V8-truck te laten rijden op hernieuwbare biobrandstoffen".

Het spreekt voor zich dat vrachtwagens met Scania's V8-motoren zeer gewild zijn in landen waar grotere GTW's zijn toegestaan - met name in de Scandinavische landen. Maar ook landen als Italië en Spanje (en bepaalde markten buiten Europa) zijn geïnteresseerd in V8's, vanwege het heuvelachtige terrein met veel steile en uitdagende wegen.

"We hebben een duidelijk beeld van waar de eerste 770 pk's een verschil gaan maken", zegt Vlaskamp. "Er is een sterke logica om zo'n vrachtwagen te bestellen. Deze klanten zijn op zoek naar de beste totale operationele economie, zich goed bewust van het feit dat meer laadvermogen een betere efficiëntie, meer omzet en een hogere restwaarde betekent. Maar ik weet dat sommige van onze klanten ook extra enthousiast zullen worden door de pure passie en emotie van het rijden in zo'n prachtig stuk gereedschap".

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
 • Postma
  Postma
 • J.Roeland
  HOEKSTRA BV
 • J.Roeland
  BMT Koeriers

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen