Transport Online - Haven Rotterdam zucht onder drugsmisdaad

Haven Rotterdam zucht onder drugsmisdaad

Haven Rotterdam zucht onder drugsmisdaad
28-09-2020 09:04 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - ECT, het grootste containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven, kampt met een 'enorme toename' van criminelen die het terrein binnendringen om verstopte drugs uit containers te halen. Dat staat in een nieuwsbrief van de directie aan het personeel die door het FD is ingezien.

Ook andere bedrijven in de haven van Rotterdam zuchten onder insluipers of uithalers, zo komt naar voren uit een reportage van de krant. De problemen laten zien hoe diep de drugsmaffia in de haven is doorgedrongen.

De criminele activiteit is lucratief: vergoedingen lopen op tot tienduizenden euro's per opdracht. "Het risico is gering", zegt Jan Kamp, directeur van de Douane in Rotterdam. "Ze worden gepakt, krijgen een boete van 90 euro en staan een paar uur later weer buiten. We hebben dit jaar al 150 insluipers gepakt, van wie tien personen al meerdere malen."

Pas als de link met smokkel van verdovende middelen te maken is kan het OM tot vervolging overgaan. Tot nu toe heeft de Douane dit jaar ruim 30 ton cocaïne onderschept, evenveel als in heel 2019.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions