Transport Online - Toezichthouders mishandeld en vastgehouden in café Medemblik

Toezichthouders mishandeld en vastgehouden in café Medemblik

Toezichthouders mishandeld en vastgehouden in café Medemblik
27-09-2020 14:29 | Binnenland | auteur ANP

MEDEMBLIK - De uitbater van een café in het Noord-Hollandse Medemblik is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, nadat twee gemeentelijke toezichthouders in de zaak werden bedreigd met de dood, mishandeld en tegen hun wil vastgehouden. Een van de toezichthouders raakte lichtgewond tijdens het incident, meldt de politie.

De toezichthouders controleerden het café aan de Kaasmarkt even na middernacht op de naleving van de coronamaatregelen. Daarbij merkten ze onder meer op dat er onvoldoende afstand werd gehouden. Ook bleek er te worden gerookt.

De eigenaar van het café merkte de controleurs op, en ging met ze in gesprek. Dat liep dusdanig uit de hand dat de controleurs werden bedreigd met de dood, werden mishandeld en tegen hun wil werden vastgehouden in het café. De telefoon van de controleurs werd ook afgepakt door cafégangers, die foto’s hebben verwijderd.

De controleurs wisten uiteindelijk uit hun benarde positie te komen en alarmeerden de politie. Die hield de uitbater van het café, die onder invloed van alcohol was, aan. De café-eigenaar zit nog vast.

De gemeente is bezig met bestuursrechtelijke stappen tegen het café.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions