Clicky

 
Transport Online - Dodental crash militair vliegtuig Oekraïne stijgt naar 26

Dodental crash militair vliegtuig Oekraïne stijgt naar 26

Dodental crash militair vliegtuig Oekraïne stijgt naar 26
26-09-2020 19:41 | Incidenten | auteur ANP/DPA/AFP

CHARKOV - Een van de twee overlevenden van de crash van een Oekraïens militair vliegtuig is in een ziekenhuis overleden. Het dodental steeg zaterdag daardoor tot 26. Vlak na het ongeluk vrijdagavond in Oost-Oekraïne werd al melding gemaakt van 22 doden.

Twee van de inzittenden wisten zich te redden met een sprong uit het vliegtuig toen deze bezig was met de landing en vervolgens crashte. Maar een van hen overleed later alsnog aan zijn zware verwondingen.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zei zaterdag dat er onmiddellijk een onpartijdig onderzoek komt naar de oorzaak van het ongeluk. De vluchtrecorders van het toestel zijn een dag na de crash gevonden en veiliggesteld.

Linkermotor

De staatsveiligheidsdienst liet weten dat het vliegtuig neerstortte vijf minuten nadat de gezagvoerder had gevraagd om te landen omdat de linkermotor van het tweemotorige vliegtuig het had begeven.

Het vliegtuig werd in 1977 vervaardigd en werd gebruikt voor trainingsvluchten. Het toestel was eerder in normaal gebruik geweest.

Rekruten

Volgens de autoriteiten waren er 27 mensen aan boord van de Antonov AN-26, voornamelijk jonge rekruten van de luchtmachtacademie. Ze waren op de terugweg van een trainingsvlucht. Er waren bemanningsleden en twintig rekruten aan boord.

Aanvankelijk was sprake van 28 inzittenden, maar waarschijnlijk is één rekruut niet verschenen voor de oefening.

De crashlocatie ligt ongeveer 40 kilometer van de Russische grens in Oost-Oekraïne. Maar buiten de gebieden waar door Rusland gesteunde separatisten sinds 2014 vechten tegen de troepen van de regering in Kiev.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions