Transport Online - 2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld

2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld

2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld
26-09-2020 14:30 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is iets minder dan op vrijdag, toen het aantal gevallen met 2777 toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 38. Dat is het hoogste aantal meldingen sinds 15 mei. Daaronder waren 21 sterfgevallen in IJsselland (Zwolle en omstreken). Zeven patiënten overleden in Kampen, drie in Raalte en drie in Deventer.

Volgens GGD IJsselland gaat het om een "administratieve inhaalslag", waarbij wordt gekeken hoeveel inwoners van de regio sinds maart mogelijk zijn overleden aan corona. De GGD inventariseerde hoeveel overledenen positief zijn getest op corona, zonder dat vaststaat dat dit ook echt de doodsoorzaak was. "Voor zover bij ons bekend is er de afgelopen week slechts één persoon in de regio overleden aan corona", zegt GGD IJsselland.

16 sterfgevallen

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg zaterdag met 29. Op vrijdag meldde het RIVM 36 ziekenhuisopnames en 16 sterfgevallen. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

De gemeente Amsterdam telde 335 nieuwe besmettingen, in Den Haag werden 197 positieve tests geregistreerd en in Rotterdam kregen 164 inwoners te horen dat ze besmet zijn geraakt. in de regio Hollands Midden, waar onder meer Leiden en Gouda onder vallen, steeg het aantal besmettingen met 256.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions