Transport Online - 'Oproep van Engel is onacceptabel en onverantwoord'

'Oproep van Engel is onacceptabel en onverantwoord'

'Oproep van Engel is onacceptabel en onverantwoord'
24-09-2020 16:48 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De oproep van Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid om een verpleeghuis te bestoken met telefoontjes is onacceptabel en onverantwoord, zegt een woordvoerder van branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ.

Woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle ging onlangs opnieuw dicht wegens meerdere coronabesmettingen. Engel deed hierop de oproep op Facebook om het verzorgingshuis te bellen. De oproep leidde tot dagenlange scheldpartijen tegen telefonisten en zelfs doodsbedreigingen.

"Zorgmedewerkers in de ouderenzorg werken dag en nacht keihard, juist om te voorkomen dat instellingen moeten worden gesloten", zegt de woordvoerder van ActiZ. Het is volgens hem aan het begin van de coronacrisis ook een aantal keren voorgekomen dat zorgmedewerkers werden bedreigd.

Een woordvoerster van Guldenakker laat weten geschrokken te zijn, maar meldt dat er geen aangifte wordt gedaan. "Dit soort extreme situaties van sluitingen leveren extreme emotionele reacties op. We doen geen aangifte". Het woonzorgcentrum is inmiddels weer open.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions