Transport Online - Volkskrant mag journalist Arjan Peters ontslaan

Volkskrant mag journalist Arjan Peters ontslaan

Volkskrant mag journalist Arjan Peters ontslaan
24-09-2020 16:41 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Volkskrant mag van de rechter literair journalist Arjan Peters ontslaan. Peters heeft zich volgens de kantonrechter in Amsterdam weliswaar niet schuldig gemaakt aan "Me too-gedrag", maar is wel verantwoordelijk voor de verstoorde arbeidsrelatie tussen hem en zijn werkgever.

Peters werd door meerdere vrouwelijke schrijvers beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij voorafgaand aan een recensie persoonlijk contact zoeken met schrijfsters, wat ongebruikelijk is bij boekbesprekingen waar oordeelsvorming onafhankelijk tot stand moet komen.

De rechter neemt het Peters kwalijk dat hij geruchten over zijn gedrag tegenover zijn werkgever bleef ontkennen. Zo zou hij hebben gezegd dat hij nooit contact had opgenomen met de schrijfsters. Dit is volgens de rechtbank "aantoonbaar in strijd met de waarheid". De rechter meent dat van DPG Media, de uitgever van De Volkskrant, niet kan worden verwacht dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft omdat het vertrouwen in de journalist "volledig weg" is.

DPG Media moet Peters een transitievergoeding van 32.000 euro betalen. Peters laat via zijn advocaat weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. "Van een verstoorde arbeidsrelatie is geen sprake."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions