Clicky

 
Transport Online - easyJet en VNV bereiken akkoord over behoud banen piloten op Schiphol

easyJet en VNV bereiken akkoord over behoud banen piloten op Schiphol

easyJet en VNV bereiken akkoord over behoud banen piloten op Schiphol
24-09-2020 16:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - De easyJet-leden van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) hebben deze week unaniem ingestemd met een akkoord over versobering van arbeidsvoorwaarden voor piloten. Met dit tweejarige akkoord bereiken de VNV en easyJet een gezamenlijke concrete oplossing waardoor easyJet geen gedwongen ontslagen verwacht onder de 90 piloten op de basis in Amsterdam.

Amsterdam is voor easyJet een belangrijke en strategische vliegbasis. Door de wereldwijde coronacrisis zijn de inkomsten van de luchtvaartsector echter drastisch teruggevallen.

VNV-voorzitter Willem Schmid: “Luchtvaartmaatschappijen moeten de noodzakelijke stappen kunnen zetten om door de crisis heen te komen. De piloten die de VNV vertegenwoordigt nemen daarin hun verantwoordelijkheid. Met deze afspraak helpen de piloten easyJet om de crisis te doorstaan.”

De VNV en easyJet zijn direct bij het uitbreken van de pandemie in overleg getreden met easyJet om afspraken te maken die het bedrijf en de vliegbasis op Schiphol door deze moeilijke periode helpen. Sindsdien hebben diverse gesprekken geleid tot een pakket van kostenbesparende- en flexibiliteitsmaatregelen.

VNV-voorzitter Willem Schmid: “De luchtvaartsector wordt door de coronacrisis ongekend hard, snel en diep geraakt. Het herstel van de luchtvaartsector is broos en onzeker. De vliegers van easyJet zijn zich daar bewust van en zijn bereid in te leveren. Dit pakket betekent een versobering van de arbeidsvoorwaarden gedurende twee jaar, maar dat past in de gezamenlijke en noodzakelijke opgave.”

De coronacrisis vraagt om uitzonderlijke inspanning van alle betrokken partijen. Daarom blijft de VNV zich ook de komende periode actief inzetten om de gevolgen van de crisis voor de luchtvaartsector en de piloten het hoofd te bieden.

Op dit moment werken er 300 medewerkers op easyJet’s basis op Schiphol, waaronder 90 piloten. De basis in Amsterdam is van strategisch belang voor de luchtvaartmaatschappij; easyJet is de op één na grootste maatschappij op Schiphol en vervoert jaarlijks meer dan 6 miljoen passagiers naar een netwerk van 42 zakelijke en vrijetijdsbestemmingen in Europa.

Eerder dit jaar kondigde easyJet aan dat ze binnen het hele bedrijf een reductie in het aantal werknemers van circa 30 procent voorstelt om zo de lange termijn gezondheid van het bedrijf te waarborgen. Met dit akkoord is een dusdanige reductie onder de Nederlandse easyJet piloten dus niet nodig.

William Vet, Country Manager Nederland: “Ik ben tevreden dat we, gezien de grote impact van het coronavirus op de luchtvaart, tot dit akkoord hebben kunnen komen met de VNV om zo gedwongen ontslagen onder onze piloten in Amsterdam te kunnen voorkomen. We zijn dankbaar voor de inspanning en de constructieve bijdrage van de easyJet piloten die de VNV vertegenwoordigt. In bredere zin blijven we ons richten op het opereren van een vliegschema dat zoveel mogelijk winstgevend is en het verlagen van kosten in de rest van het bedrijf.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden