Clicky

 
Transport Online - Nieuw dc voor DPD in Vijfhuizen

Nieuw dc voor DPD in Vijfhuizen

Nieuw dc voor DPD in Vijfhuizen
24-09-2020 10:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OIRSCHOT - Pakketdienst DPD opent een innovatief distributiecentrum op bedrijventerrein de Nieuwe Liede in Vijfhuizen. Met het nieuwe distributiecentrum vergroot DPD haar logistieke capaciteit naar 13,3 miljoen pakketten per jaar en speelt hiermee in op de groeiende vraag in de regio Groot-Amsterdam. De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000m² en een sorteermachine van ruim 500 meter lang. Het nieuwe centrum levert circa 100 extra werkplekken op.

Het nieuwe distributiecentrum is in samenwerking met projectontwikkelaar Goodman ontwikkeld op vier hectare grond. Het gebouw beslaat ruim 11.000m² en heeft circa 2000 zonnepanelen op het dak liggen, goed voor 648.000 watt. Net als in de vorig jaar geopende HUB Eindhoven, wordt ook hier gebruikgemaakt van de nieuwste technologie. De hypermoderne LS-4000 CB sorter, ook wel ‘green sorter’ genoemd, is de energiezuinigste in zijn soort en heeft een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters. Met een capaciteit van 5500 pakketten per uur biedt het ook veel flexibiliteit om pieken op te vangen.

Internationaal

DPD is in staat om verder in te spelen op de groeiende vraag en haar Predict service nog breder beschikbaar te stellen aan de ontvanger. De regio Amsterdam wordt samen met Eindhoven en Rotterdam beschouwd als een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Door een modernisering en uitbreiding van de bestaande infrastructuur kan DPD ook in de toekomst inspelen op de toenemende vraag in de markt en brengt het internationale bestemmingen dichterbij voor verzenders en ontvangers.

Duurzame groei

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Met het nieuwe depot Amsterdam in Vijfhuizen zetten we de lijn voort die we met de HUB Eindhoven eerder al hebben ingezet. We kunnen meebewegen met de sterk groeiende pakketmarkt en gelijktijdig ons serviceniveau verder verhogen. We zetten ons elke dag in om aan de behoeften van verzenders en ontvangers te voorzien. Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Daarmee past depot Amsterdam volledig in de ambitie van DPD om op innovatieve wijze duurzame groei te realiseren.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden