Clicky

 
Transport Online - FNV/Nautilus en ledendelegatie bieden petitie aan directie scheepvaartbedrijf Anthony Veder

FNV/Nautilus en ledendelegatie bieden petitie aan directie scheepvaartbedrijf Anthony Veder

FNV/Nautilus en ledendelegatie bieden petitie aan directie scheepvaartbedrijf Anthony Veder
24-09-2020 10:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - FNV/Nautilus en ledendelegatie bieden vrijdag om 14:30 uur een petitie aan bij de directie van scheepvaartbedrijf Anthony Veder onder het motto: "Bij secure base leadership past wederzijds respect".

Tegelijkertijd toeteren een aantal wereldwijd varende Anthony Veder schepen om deze actie te ondersteunen.

Nautilus vicevoorzitter Sascha Meijer: "Wij roepen gastankerrederij Anthony Veder met klem op tot het onmiddellijk stoppen met het goochelen met eenzijdig willen afschrijven van verlof bij medewerkers die door de coronacrisis langer thuis moesten blijven. Zelfs negatief verlof! Dit terwijl daarover met de Nederlandse redersverenigingen goede afspraken zijn gemaakt."

"Beschikken over vakantie van medewerkers mag immers alleen met hun expliciete toestemming. In volle vrijwilligheid dus. Na maanden van discussie is Anthony Veder nog altijd niet duidelijk hierover. Weliswaar hebben ze toegezegd om eerder gewoon eenzijdig afgeschreven verlof volgende maand terug te storten. Maar ze blijven intussen volop druk zetten op zeevarenden om toch maar al hun verlof in te zetten en terug te varen."

"Voor compromissen staan ze niet open. Hier is dus geen sprake van vrijwilligheid, maar van het onder druk blijven zetten van zeevarenden om hun cao-rechten op te geven. Inmiddels weigert Anthony Veder een indringend gesprek met Nautilus en een ledendelegatie hierover om nu eindelijk tot een ondubbelzinnige oplossing te komen. Wij vinden dat wet en cao in Nederland gewoon gerespecteerd moeten worden. Ook door Anthony Veder. Vrijwillig is vrijwillig en niet ‘toch een beetje gedwongen."

"Onbegrijpelijk en een bittere pil voor alle betrokken werknemers bij dit mooie bedrijf, dat vrije dagen waarvoor zij lang en hard gewerkt hebben, feitelijk dreigen te worden afgepakt. Vakantie is om uit te rusten en niet om in te leveren voor wat in Nederland toch echt een werkgeversrisico is. Dit zou ook niet nodig moeten zijn bij een dergelijk succesvol bedrijf met een uitstekende naam en past ook niet bij hun mantra van ‘Secure Base Leadership’, waarbij wederzijds respect tussen directie en werknemers centraal zou moeten staan", aldus FNV/Nautilus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions