Transport Online - Emirates SkyCargo tekent een MoU voor humanitaire logistiek met International Humanitarian City

Emirates SkyCargo tekent een MoU voor humanitaire logistiek met International Humanitarian City

Emirates SkyCargo tekent een MoU voor humanitaire logistiek met International Humanitarian City
24-09-2020 10:28 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates en International Humanitarian City (IHC), 's werelds grootste hub voor humanitaire hulp, hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend (MoU) om samen te werken aan humanitaire logistiek en crisisoplossingen. Het MoU is ondertekend door Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo en Giuseppe Saba, CEO, International Humanitarian City.

Bijzonder partnerschap

De samenwerking tussen de twee eenheden onderstreept de positie van Dubai als internationaal knooppunt voor de snelle inzet van hulpverlening gericht op humanitaire crises.

Onder de voorwaarden van het MoU zullen Emirates SkyCargo en IHC samenwerken om innovatieve logistieke oplossingen te ontwikkelen voor effectieve crisishulpoperaties. IHC zal Emirates SkyCargo ook benaderen als voorkeursluchtvrachtmaatschappij voor de transport van dringend benodigde hulpmaterialen aan getroffen bestemmingen. Daarnaast zullen de twee organisaties kennis en expertise delen rondom het vervoer van gespecialiseerde vracht voor hulpverlening, om deze diensten verder te optimaliseren.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Nabil Sultan over het nieuwe partnerschap: ''Wij zijn een vrachtvervoerder met een sterk gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. In de loop der jaren heeft Emirates SkyCargo meerdere hulpvrachtvluchten uitgevoerd namens International Humanitarian City. Dit gebeurde als reactie op humanitaire rampen en crises over de hele wereld, waaronder recentelijk de explosies in Beiroet. Vandaag zijn we verheugd om ons partnerschap te consolideren en een platform te ontwikkelen welk een samenhangende en snellere reactie op hulpverlening mogelijk maakt en daarnaast de ontwikkeling van robuuste en innovatieve oplossingen voor humanitaire noodhulp vergemakkelijkt. Met onze wide-body vliegtuigvloot en ons wereldwijde netwerk, kijken we ernaar uit om International Humanitarian City te ondersteunen als hun voorkeursluchtvrachtmaatschappij voor het leveren van hulp aan getroffen gemeenschappen over de hele wereld.”

Libanon-initiatief

Giuseppe Saba vult aan: "Ik wil allereerst mijn waardering uitspreken aan Emirates SkyCargo voor hun steun in het verleden aan IHC. In het bijzonder danken wij Emirates om het leiderschap dat werd getoond onmiddellijk na de explosie in Beiroet. Met hun initiatief was het mogelijk de Libanese bevolking te ondersteunen en luchttransport van humanitaire hulp tegen gunstige tarieven te faciliteren.”

“Ik voel me daarom vereerd om dit memorandum van overeenstemming te ondertekenen, een mijlpaal voor de verdere uitbreiding van nieuwe mogelijkheden die begon met het Libanon-initiatief. Het transformeert onze samenwerking in iets dat verder gaat dan het gebruik van luchtmiddelen en het grote bereik van Emirates SkyCargo, dat nog steeds een cruciaal wereldwijd netwerk vertegenwoordigt voor de IHC-gemeenschap. De hoge normen en uitstekende dienstverlening van Emirates SkyCargo zullen veel waarde blijven toevoegen aan het crisisresponsmechanisme van de IHC-gemeenschap,” voegt Saba toe.

In augustus lanceerde Emirates een humanitair initiatief waarbij een luchtbrug tussen Dubai en Beiroet werd opgezet om het transport van hulpmateriaal in de nasleep van de explosies in de haven van Beiroet te vergemakkelijken. Emirates blijft samenwerken met lokale en internationale ngo's, waaronder de IHC, voor deze hulpverlening die ook wordt ondersteund door donaties van geld en Emirates Skywards Miles via de Emirates Airline Foundation.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions