Transport Online - Vernieuwing als motor voor verbetering: Texaco Delo 600 ADF

Vernieuwing als motor voor verbetering: Texaco Delo 600 ADF

Vernieuwing als motor voor verbetering: Texaco Delo 600 ADF
24-09-2020 13:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Chevron heeft al decennialang ervaring met de ontwikkeling van smeermiddelen en additieven. Die expertise heeft tot een sterke aanwezigheid op de markt van de heavy duty motoroliën geleid. Het laatste nieuwe product in het gamma van Chevron is Texaco Delo® 600 ADF, een revolutionaire additieftechnologie en productlijn. Dankzij Texaco Delo® 600 ADF verstopt de roetfilter significant minder, wordt de levensduur van de roetfilter tot 2,5 keer verlengd en is er een brandstofbesparing tot drie procent over de volledige levensduur van het materieel.

De ontwikkeling van Texaco Delo® 600 ADF is ontstaan vanuit de wens om klanten te helpen de laagst mogelijke exploitatiekosten te bereiken en te voldoen aan de nieuwste emissievoorschriften in zowel onroad als offroad toepassingen.

Gepatenteerde OMNIMAX™-technologie

Texaco Delo® 600 ADF met OMNIMAX™, een door Chevron gepatenteerde technologie, is de eerste heavy duty motorolie met het vermogen om de hoeveelheid opgebouwd as in roetfilters drastisch te verminderen. Het zorgt zo voor een uitstekende systeembescherming van zowel de motor als het emissiesysteem. Bovendien verminderen de nieuwe productlijn en additieftechnologie het aantal verstoppingen van de roetfilter aanzienlijk. Daardoor kent de roetfilter een langere levensduur waarin een brandstofbesparing tot 3% is op te meten.

Synergie tussen roetfilter en Texaco Delo® 600 ADF

Een roetfilter verzamelt tot 98% emissiedeeltjes in de vorm van roet en as, waarvan het merendeel wordt verbrand tijdens de gebruikelijke roetfilter-regeneratiecycli. Het aselement is echter onbrandbaar materiaal dat afkomstig is van metaalhoudende additieven in de motorolie.. Dat wil zeggen dat de roetfilter na verloop van tijd verstopt raakt met as en eigenaren van materieel verplicht worden om eenheden buiten dienst te zetten om de roetfilterfunctie te herstellen, waardoor onderhoudskosten oplopen en productiviteit verloren gaat. Een verstopping van de roetfilter verhoogt de tegendruk van de motor en het aantal regeneratiecycli, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik. Dankzij Texaco Delo® 600 ADF is dit nu verleden tijd. Zo kent de roetfilter een langere levensduur en is er een duidelijke brandstofbesparing.

De productnaam ADF onderstreept de waardepropositie van Delo® 600 ADF:

  • Aftertreatment production (nabehandelingsbescherming): de additieftechnologie gebruikt 60% minder metaalcomponenten die zich kunnen ophopen in het nabehandelingssysteem.
  • Drain interval extension (langer verversingsinterval): een krachtig antioxidantsysteem voorkomt storingen bij verhoogde bedrijfstemperaturen wat de levensduur van de motorolie helpt verlengen.
  • Fuel economy retention (brandstofbesparing): dankzij Delo® 600 ADF bespaart de uitrusting brandstof, wat in combinatie met minder stilstandtijd zorgt voor een significante kostenbesparing.

Neem voor meer informatie een kijkje op: www.texacolubricants.com/Delo600ADF


Dit is een gesponsord artikelNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions