Transport Online - 'Delta wil uitstel van levering nieuwe Airbus-toestellen'

'Delta wil uitstel van levering nieuwe Airbus-toestellen'

'Delta wil uitstel van levering nieuwe Airbus-toestellen'
23-09-2020 19:10 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

ATLANTA - Delta Air Lines wil dat de levering van tientallen nieuwe vliegtuigen door vliegtuigmaker Airbus wordt uitgesteld naar volgend jaar. Daarover wordt nu met de Europese vliegtuigmaker onderhandeld, meldde bronnen. In totaal zou het gaan om minstens veertig vliegtuigen.

Tegelijkertijd zou Delta negen vliegtuigen die op het punt staan geleverd te worden direct willen verkopen om ze daarna gelijk weer te huren. Met deze constructie hoopt Delta 750 miljoen dollar op te halen. De twee transacties staan overigens los van elkaar.

Door de coronacrisis ligt de luchtvaartsector op zijn gat. Mensen denken wel twee keer na alvorens een ticket te boeken. Daarnaast zitten reisrestricties de maatschappijen in de weg.

Topman Ed Bastian maakte eerder dit jaar de noodzaak van kostenbesparingen bekend. Daarbij zou onder meer worden gesneden in het budget voor nieuwe vliegtuigen. Delta had eind juni nog voor 14,2 miljard dollar aan bestellingen uitstaan.

Bij vliegtuigmakers als Airbus en Boeing stapelen de problemen zich ook op nu toestellen niet uitgeleverd kunnen worden. Airbus-baas Guillaume Faury waarschuwde eerder voor mindere vooruitzichten. Hij sloot niet uit dat Airbus gedwongen afscheid moet nemen van personeel. Evengoed wil hij waar mogelijk luchtvaartmaatschappijen bijstaan.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions