Transport Online - KLM zet streep door opschaling Europa door nieuwe reisadviezen

KLM zet streep door opschaling Europa door nieuwe reisadviezen

KLM zet streep door opschaling Europa door nieuwe reisadviezen
23-09-2020 18:18 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM zal het aantal vluchten naar Europese bestemmingen deze maand niet verder opvoeren. Aanvankelijk was de maatschappij van plan de capaciteit in september te verhogen, maar door aangepaste reisadviezen wegens oplopende coronabesmettingen gaat daar nu een streep door.

Deze maand vliegt KLM binnen zijn Europese netwerk op 57 procent van de capaciteit van vorig jaar. Dat blijft in oktober ook zo en in november en december daalt dit naar verwachting tot 55 procent van de vliegcapaciteit van een jaar eerder.

De luchtvaartmaatschappij wijt de gewijzigde plannen vooral aan quarantaineregels in het Verenigd Koninkrijk die de vraag naar tickets drukken. Voor veel reizigers die naar Groot-Brittannië reizen geldt de verplichting om na aankomst veertien dagen in isolatie te gaan. KLM voelt daarnaast de vele 'oranje' reisadviezen, bijvoorbeeld voor Spanje en delen van Frankrijk.

Binnen het intercontinentale netwerk van KLM verwacht de luchtvaartmaatschappij de komende maanden wel meer passagiersvluchten uit te voeren. Waar de capaciteit deze maand nog minder dan de helft van vorig jaar is, zal dat in november en december 60 procent worden.

Hoewel KLM aanzienlijk minder vaak vliegt dan vorig jaar, verwacht de maatschappij tegen het einde van het jaar vrijwel alle bestemmingen van zijn Europese en intercontinentale netwerk weer aan te doen. Daarbij horen ook vluchten waarbij alleen maar vracht wordt vervoerd. Op dit moment vervoert KLM bij een kwart van alle intercontinentale vluchten alleen maar vracht.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions