Clicky

 
Transport Online - Dalstra Reizen failliet verklaard

Dalstra Reizen failliet verklaard

Dalstra Reizen failliet verklaard
23-09-2020 11:31 | Faillissementen | auteur Redactie

SURHUISTERVEEN - Voor de rechtbank van Noord-Nederland is op dinsdag 22 september 2020 het faillissement uitgesproken van Dalstra Reizen vof. Ook de vennoten van Dalstra Reizen Dalstra FSZ BV en GIOD BV zijn failliet verklaard.

Het touringcarbedrijf uit Surhuisterveen heeft zelf het faillissement aangevraagd. Voilgens lokale media wil het bedrijf een doorstart maken in een afgeslankte vorm.

Dalstra Reizen zegt hard getroffen te zijn door de coronacrisis. Zo'n negentig procent van de normale omzet is, volgens het bedrijf, weggevallen door de crisis waardoor het bedrijf haar betalingsverplichtingen niet meer kon nakomen.

"De steunmaatregelen van de overheid zijn niet voldoende terwijl de kosten doorlopen. De maatregelen worden gezien als een druppel, op een gloeiende plaat, omdat het bedrijf een groot gedeelte van haar doorlopende kosten zelf moet betalen. Doorgaans is het nu nog het traditionele hoogseizoen, waarin het bedrijf normaliter ene buffer opbouwt voor het rustige laagseizoen", aldus het bedrijf in een reactie.

"De hele sector leeft al maanden op hoop. Hoop dat de landen om ons heen niet op oranje gaan. Hoop dat klanten weer gaan boeken en dat ze weer willen reizen. Hoop dat er extra steun komt voor hard getroffen sectoren. De laatste weken is duidelijk geworden dat de klanten geen vertrouwen hebben in het reizen en boeken te weinig nieuwe reizen. Ook de steunmaatrgelene van de overheid worden versoberd. Er rest ons niets anders dan deze beslissing te nemen."

De eerder uitgegeven vouchers van Dalstra Reizen zijn inmiddels al aan de klanten gerestitueerd. "Dat is geld van de klanten, die willen we niet in de problemen brengen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden