Clicky


 


Thuishulporganisatie noemt #ikdoenietmeermee totaal onverantwoord

Thuishulporganisatie noemt #ikdoenietmeermee totaal onverantwoord
22-09-2020 20:22 | Coronavirus | auteur ANP

ROTTERDAM - De Thuishulporganisatie Rotterdamse Senior Service noemt de actie van BN'ers tegen de coronamaatregelen #ikdoenietmeermee "totaal onverantwoord". Jongeren moeten begrip krijgen voor de concessies die zij moeten doen in verband met de coronacrisis, zo stelt de organisatie die bij duizenden nog thuiswonende senioren ondersteuning biedt. Maar "we zien geen oplossing in muiterij. Wij zijn enorm geschrokken van deze actie".

De thuiszorgorganisatie heeft achthonderd medewerkers in vaste dienst. Directeur Floris Vervat zegt jongeren niet monddood te willen maken en zegt wel begrip te hebben voor hun onvrede. "Deze groep doet misschien wel de grootste concessie van iedereen. Geen eindexamens, geen feestjes, geen introductieweek, misschien zelfs wel geen bijbaantje meer. Vrijwel alles staat stil. Tegelijkertijd gaat het met de coronamaatregels wel om ziek en gezond zijn, en soms ook leven en dood. Er moet dus gezocht worden naar een balans."

Wel is hij bezorgd: "We leven in een democratisch en sociaal land. Ook al ben je het niet met alle beslissingen eens, zien wij geen heil in het niet meedoen aan de afgesproken maatregels. Daarom beamen wij het initiatief van minister Hugo de Jonge, en zeggen wij namens de senioren van Nederland: #wijdoengewoonmee."

Hij vraagt zich af in hoeverre de jongeren zich echt volledig kunnen afscheiden van opa en oma en de oudere buurman op de hoek. "Onze cliënten behoren tot de grootste risicogroep om het coronavirus op te lopen. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe schrijnend hun situatie werd toen zij geïsoleerd werden van de maatschappij", vertelt Vervat. "Ik zie de tweede golf aan eenzaamheid al voor me." De thuishulporganisatie hoopt daarom dat de overheid in gesprek blijft met de jongeren zodat de polarisatie niet verder oploopt. "Want dit is geen oplossing. De Nederlandse jeugd is echt slimmer dan dit."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,244
  Diesel2,086

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions
  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats