Clicky

 
Transport Online - Boudewijn Siemons benoemd tot nieuwe COO Havenbedrijf Rotterdam

Boudewijn Siemons benoemd tot nieuwe COO Havenbedrijf Rotterdam

Boudewijn Siemons benoemd tot nieuwe COO Havenbedrijf Rotterdam
22-09-2020 13:31 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Met ingang van 1 oktober 2020 is Boudewijn Siemons (56) de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam N.V.. Hij treedt daarmee toe tot de Algemene Directie. Siemons volgt Ronald Paul op.

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): "De RvC is zeer verheugd dat Boudewijn Siemons zijn brede expertise en ruime ervaring gaat inzetten voor Havenbedrijf Rotterdam. Wij vertrouwen hem de verantwoordelijkheid over de uitgebreide infrastructuur van de grootste haven van Europa toe. Dat is een belangrijke taak want de infrastructuur in ons havenindustriële complex moet van wereldklasse blijven."

Boudewijn Siemons: "De Rotterdamse haven heeft state-of-the-art infrastructuur waar haar klanten volop gebruik van maken. Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie ervoor te zorgen dat die infrastructuur nog verder wordt verbeterd door optimaal gebruik te maken van technologische innovaties en digitalisering. Het is eervol en uitdagend om verantwoordelijk te zijn voor deze belangrijke portefeuille binnen het Havenbedrijf. Ik kijk ernaar uit om met alle collega’s en stakeholders samen te werken."

Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons was tot voor kort President van de divisie Americas van Koninklijke Vopak. Na een studie aan het Koninklijk Instituut voor de Marine begon hij zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Van 1998 tot 2006 vervulde Siemons diverse management functies bij Koninklijke VolkerWessels. In 2006 maakte hij de overstap naar Vopak waar hij management posities bekleedde in Europa, het Midden-Oosten en Amerika.

Met ingang van 1 oktober 2020 bestaat de Algemene Directie uit CEO Allard Castelein, CFO Vivienne de Leeuw en COO Boudewijn Siemons.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden