Clicky


Kritische reacties op actie #Ikdoenietmeermee van BN'ers

Kritische reacties op actie #Ikdoenietmeermee van BN'ers
22-09-2020 10:54 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - [update 11:30 uur] Er is dinsdag veel kritiek op een actie van een aantal bekende Nederlanders, die maandag een oproep deden de coronaregels niet meer te volgen. Zij deden dat onder de hashtag "Ikdoenietmeermee" op sociale media. Onder meer VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gaf een tegengeluid: "Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen."

Ook fractievoorzitter van D66 Rob Jetten zei niks te snappen van de oproep. "Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap", liet hij weten op Twitter.

Artiesten als Famke Louise, Gers Pardoel, Tim Douwsma, Bizzey, Brace en dj Mental Theo stelden maandag dat de overheid te weinig duidelijkheid geeft en "kritische artsen de mond snoert". Ze gaven aan de coronaregels niet meer te willen volgen.

Zanger Tim Knol is ook niet blij met die actie. Daarom schreef de zanger een lied, waarin hij zijn woede uit. "Beetje boos wakker geworden vanochtend. Hier een liedje", schrijft hij onder de video van het nummer Shooting Words. "Over die vervelende hashtag van die vervelende BN'ers die heel gevaarlijk aan het doen zijn op hun socialmedia-accounts."

Ook sportjournalist Jack van Gelder reageerde boos op de actie van de BN'ers. Op Twitter schrijft hij dat zij geen medische hulp zouden moeten krijgen als ze besmet raken. "Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening maar als iemand van deze "actiegroep" corona zou krijgen, moet er ook geen aanspraak gemaakt worden op medische hulp of, erger nog, ic-zorg", aldus Van Gelder. Ook onder anderen cabaretiers Claudia de Breij en Dolf Jansen hadden kritiek op de actie van de BN'ers.

De hashtag #Ikdoewelmee was dinsdagochtend trending, als reactie op de actie tegen de coronarichtlijnen van het kabinet.