Clicky

 
Transport Online - Groningen Airport Eelde hoopt op miljoenen van het rijk

Groningen Airport Eelde hoopt op miljoenen van het rijk

Groningen Airport Eelde hoopt op miljoenen van het rijk
22-09-2020 08:35 | Algemeen | auteur Redactie

GRONINGEN - Groningen Airport Eelde wil geld uit Den Haag. De regionale luchthaven kan niet zonder een jaarlijkse injectie van 6 tot 8 miljoen euro van het rijk, meldt het Dagblad van het Noorden.

Op eigen kracht is het voor de regio financieel en politiek ondoenlijk om de regionale luchthaven nog lang overeind te houden, zo luidt de boodschap van de raad van commissarissen en luchthavendirecteur Bart Schmeink aan de aandeelhouders. Ze wijzen erop dat het beheer en vooral de veiligheid van regionale luchthavens van nationale betekenis zijn.

Vooral door de coronacrisis is de toekomst van de luchtvaart onzekerder dan ooit. ‘Eelde’ zou zich met een rijksbijdrage van 6 tot 8 miljoen per jaar, eigen bedrijfsinkomsten en geld van de aandeelhouders kunnen bedruipen.

Groningen Airport Eelde mikt op een bescheiden reizigersgroei en een prominentere positie als nationale opleidingsluchthaven. Ook wordt gekeken naar het ministerie van Defensie, dat de noordelijke luchthaven zou kunnen gebruiken als een uitwijkhaven voor militaire toestellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions