Transport Online - Pia Dijkstra (D66) vertrekt als Kamerlid

Pia Dijkstra (D66) vertrekt als Kamerlid

Pia Dijkstra (D66) vertrekt als Kamerlid
22-09-2020 08:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - D66-Kamerlid Pia Dijkstra (65) komt na de verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. "Het wordt tijd voor iets anders", zegt de voormalig nieuwslezer van het NOS Journaal op Twitter. Haar afscheid bij D66 komt na tien jaar trouwe dienst bij de partij.

Dijkstra begon haar loopbaan in de media bij de IKON, een religieuze omroepp. Daarna werkte ze onder meer bij Radio Nederland Wereldomroep en bij het medische programma Vinger aan de Pols van de AVRO. Tussen 1988 en 2000 was zij een van de vaste gezichten van het NOS Journaal van 20.00 uur.

De in het Friese Franeker geboren Dijkstra is in politiek opzicht vooral bekend van de Donorwet en haar initiatief voor een wet 'Voltooid leven'. Die wet helpt mensen die hun leven voltooid achten aan hun euthanasiewens, zonder dat daar een medische reden voor hoeft te zijn.

De Donorwet is 1 juli van dit jaar ingegaan. Die houdt in dat iedere Nederlander van 18 jaar automatisch orgaandonor is, tenzij hij of zij aangeeft dat niet te willen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions