Transport Online - Ic-artsen en zorgpersoneel boos op recalcitrante BN'ers

Ic-artsen en zorgpersoneel boos op recalcitrante BN'ers

Ic-artsen en zorgpersoneel boos op recalcitrante BN'ers
21-09-2020 22:46 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM -  De protestactie van een groep BN'ers tegen de coronaregels van het kabinet is heel slecht gevallen bij IC-artsen en ander zorgpersoneel. Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey meldden maandagavond op sociale media de regels tegen de verspreiding van het virus niet meer te willen volgen. Zij stellen dat de overheid te weinig duidelijkheid geeft en "kritische artsen de mond snoert".

Dit valt verkeerd bij zorgpersoneel, dat op sociale media hard uithaalt naar de zangers en vloggers. "Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC", verzucht recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. "Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen." Zijn irritatie krijgt veel bijval.

Ook BN'ers bemoeien zich met de actie van hun collega's. "Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?" vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af.

Famke Louise en Tim Douwsma noemen zichzelf "pioniers" en "strijders" en voegen daaraan toe dat we "alleen samen de overheid onder controle krijgen". Hun hashtag #Ikdoenietmeermee was binnen no-time trending op Twitter.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions